:: Åsas räkförrätt | ||
Ingredienser / pers |
Tillagning | |
Räkor Creme fraiche Citronpeppar Franskskivor Röd stenbitsrom Sallad Gurka Tomat Citron |
||
........................................................................................................................................... |
0 | :: TSATSIKI | |||||||
Ingredienser / 4 pers |
Tillagning | |||||||
5 dl naturell
yoghurt 1 liten gurka 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk olja 3-4 vitlöksklyftor salt Serveras med: vitt bröd |
Häll upp yoghurten i ett
kaffefilter och låt stå och rinna av ca 1 timme. Skala och riv
gurkan, krama ur så mycket vatten du bara kan. Lägg gurka, olja och
vitvins- vinäger i en skål och pressa vitlök över. Häll i yoghurten
och smaka av med lite salt. Låt stå och dra ihop sig i kylen. Serveras med vitt bröd, tex. grekiskt lantbröd eller rostad formfranska.
| |||||||
........................................................................................................................................... |
:: JULRÄKOR | ||
Ingredienser / 6 - 10 pers |
Tillagning | |
Ca 4 hg skalade räkor 1 burk creme fraiche ½ dl sikrom eller annan rom ½ tsk salt 1 krm mald svartpeppar 1 tsk citronsaft 1 liten rödlök - finhackad 2 msk finklippt gräslök Kapris, kan uteslutas Serveras med: |
||
........................................................................................................................................... |