:: STINAS NEGERBOLLSKAKA
 

 Ingredienser / 4 pers

 Tillagning

2 ägg
4 dl socker
3 dl mjölk
8 dl mjöl
4 tsk bakbulver
4 tsk vaniljsocker
100 gr smält smör

Fyllning:
200 gr smör
3 dl havregryn
2 dl socker
4 msk kakao
 

 Rör ihop ägg och socker och blanda sedan i övriga ingredienser.

Lägg i en kastrull och låt sm
 
 
Skriv ut
pp

  

 
...........................................................................................................................................

 

   :: HALLON FRESTELSE
 

 Ingredienser / 4 pers

 Tillagning

 1 Ädel vaniljvisp
 200g frysta hallon

 Serveras med:
 vaniljglass

 

 Vispa vaniljvispen med elvisp tills den är riktigt tjock.  Häll i de frysta hallonen och vispa tills du fått en jämn  smet. Häll upp i portionsskålar och servera genast.

 Tips: Kan med fördel serveras med GB lätt vaniljglass

Skriv ut
Upp
  

 

   :: KLADDKAKA
 

 Ingredienser

 Tillagning

2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
100 gr smält smör eller margarin

 Serveras med:
 vaniljglass

Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
Häll smeten i en smord och bröad form.

Grädda i 200 gr i 20 minuter.


 
Skriv ut
Upp
  
 
...........................................................................................................................................
   :: TOBLERONEMUFFINS
 

 Ingredienser / 18 st

 Tillagning

200 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
6 ½ dl vetemjöl
2 dl mjölk
150 g toblerone
 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt ut amerikanska muffinsformar på en bakplåt.

2. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

3. Blanda ner saltet, bakpulvret och vetemjölet. Tillsätt mjölken och rör varsamt smeten slät.

4. Vänd sist ner chokladen som grovhackats.

5. Skeda upp smeten i muffinsformarna och grädda dem därefter i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Skriv ut
Upp

 
...........................................................................................................................................