:: Prins Charles favorit räkbakelse
 

 Ingredienser / pers

 Tillagning

3 skivor formfranska /person
Vispgrädde
Majonnäs
Kalles kaviar
Dill
Finhackad rödlök
Finhackad purjolök
Finhackade räkor
Löjrom
Ostbågar

Blanda vispad grädde och majonäs i lika delar
Tillsätt kaviar, dill, räkor, rödlök och purjolök
Tryck ut brödet med ett glas, till runda bitar
Lägg smeten mellan och runt brödskivorna
Låt stå och dra i 24 timmar
Kör ostbågarna i en mixer.
Rulla kanterna på bakelsen i ostbågarna.
Dekorera med skalade räkor, löjrom, citron och dill
 
 
Skriv ut
Upp
        
 
...........................................................................................................................................

 

   :: Åsas räkförrätt
 

 Ingredienser / pers

 Tillagning

Räkor
Creme fraiche
Citronpeppar
Franskskivor
Röd stenbitsrom
Sallad
Gurka
Tomat
Citron


Hacka räkor och blanda med creme fraiche,
krydda med citronpeppar.

Rosta och smöra en franskskiva per person.
Lägg på räksmeten och en klick röd stenbitsrom.
Garnera med sallad, gurka, tomat och citron.

 
 
Skriv ut
Upp

        

 
...........................................................................................................................................

0  :: TSATSIKI
 

 Ingredienser / 4 pers

 Tillagning

 5 dl naturell yoghurt
 1 liten gurka
 1 tsk vitvinsvinäger
 1 tsk olja
 3-4 vitlöksklyftor
 salt

 Serveras med:
 vitt bröd
 Häll upp yoghurten i ett kaffefilter och låt stå och rinna  av ca 1 timme. Skala och riv gurkan, krama ur så  mycket vatten du bara kan. Lägg gurka, olja och vitvins-  vinäger i en skål och pressa vitlök över. Häll i yoghurten  och smaka av med lite salt.
 Låt stå och dra ihop sig i  kylen. Serveras med vitt bröd,  tex. grekiskt lantbröd eller rostad formfranska.

Skriv ut
Upp
        
 
...........................................................................................................................................
   :: JULRÄKOR
 

 Ingredienser / 6 - 10 pers

 Tillagning

Ca 4 hg skalade räkor
1 burk creme fraiche
½ dl sikrom eller annan rom
½ tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1 tsk citronsaft
1 liten rödlök - finhackad
2 msk finklippt gräslök
Kapris, kan uteslutas

 Serveras med:

Grovhacka räkorna, tillsätt creme fraiche, sikrom, salt, peppar, citronsaft - blanda om.
Dekorera med rödlök, gräslök och eventuellt kapris.
 
Skriv ut
Upp

        

 
...........................................................................................................................................